Vrijdag 20 aug 2010 Romantische Markt Joure

Grootste, gezelligste en mooiste openlucht verzamelmarkt van Friesland

Op vrijdag 20 augustus 2010 vindt in Joure de grootste, gezelligste en mooiste Verzamelmarkt in Friesland plaats: de Romantische Markt. Het gehele centrum Joure ligt dan van 10-21 uur vol met Verzamelobjecten, Kunst, Antiek, Brocante, Boeken en Curiosa. Honderden kramen zullen dan doorbuigen met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan leuke oude spullen en talrijke artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd.

Op het D.E-plein pakken zeven verzamelaars van de Friese verzamelkring SamZam uit met Antieke Schrijfmachines, Uilen, Mechanische Wekkers, Philishave, Electriciteit in Grootmoedertijd, Sigarettenhouders, Sprinklers en Speelgoed Gokkastjes. Ook op het DE-plein is een speciale stand, waar alle nostalgische Verkadealbums, andere Plaatjesalbums en oude Schoolplaten van Anton Siedsma uit Hoofddorp kunnen worden bewonderd, gekocht, verkocht, geruild en getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden plaatjesalbums als Verkade, Tovervisje, Flipje Tiel, voetbalplaatjes, enz. op deze dag mee naar deze stand te nemen om de waarde er van te vernemen of het materiaal te verkopen. Bijzonder spannend welke hem nog ontbrekende oude Friese plaatjesalbums of losse plaatjes van o.a. Douma, Wouda, enz, worden meegenomen en hem worden aangeboden. Net als bij Kunst en Kitsch van de Avro gaat erkend kunst- en antiekkenner de heer Bonhof van Artafact uit Wapenveld uw meegenomen Kunst en Antiek kostbaarheden gratis taxeren. Neem uw pronkstuk mee en de heer Bonhof zal u vertellen of het werkelijk een waardevol object is. In de Midstraat West is een speciale Kunstmarkt met 40 deelnemers. Schilders, beeldhouwers, edelsmeden, portrettekenaars, enz exposeren en verkopen hun kunstvormen in de open lucht. Aan de overkant van de kunst staan de kramen met second hand mode. Vanaf Albert Heijn tot aan Cafetaria Boxma is er een gigantische en fantastische verzamelmarkt. Geen ambulante markt of braderie maar een gigantische verzamelmarkt met deelnemers uit heel Nederland. De markt is een unieke formule. Nederland kent vele miljoenen gedreven verzamelaars op de meest uitlopende gebieden. Van antiek, curiosa, brocante tot etnografie, van schilderijen tot tuinkabouters, van munten en postzegels tot spoortreinen, van radio's tot typemachines, enz. Zoveel mensen, zoveel verzamelpassies.

Waterlooplein Joure

De ruim een kilometer lange Midstraat en het plein ‘de Merk’ zijn deze dag omgedoopt tot het Waterlooplein van Joure. Honderden gespecialiseerde standhouders bieden tegen betaalbare prijzen mooie en exclusieve spullen aan zoals antiek, curiosa, brocante, vintage, meubelen, glas, aardewerk, porselein, verzamelartikelen, enz. Steeds meer mensen gaan op zoek naar oude en betaalbare voorwerpen en artikelen van vroeger.

In het parkje Ter Huivra is er een stukje nostalgie op het gebied van stationaire motoren en andere antieke attributen uit de oude tijd. De DEUTZ verzameling van Wiebe Leenstra uit Woudfennen is hier o.a. te bewonderen. Langeraap uit Noed speelt op verschillende nostalgische orgeltjes.

Er zijn activiteiten voor de kinderen en er is live muziek voor iedereen. Kom vrijdag 20 augustus van 10 - 21 uur een kijkje nemen op deze grootste, gezelligste en mooiste openlucht Verzamelmarkt in Friesland. De organisatoren Andre Terra en Sjouke Kuindersma, verwachten dat vele duizenden belangstellenden uit heel Nederland deze Romantische markt Joure gaan bezoeken. Voor liefhebbers van gezelligheid en nostalgie is deze Romantische Markt een topper. Terrasjes, straatmuzikanten, vermaak, standwerkers, kunst, antiek, verzamelen. Completer kan het niet. Een feestdag voor het hele gezin. Als de weergoden ook een beetje willen meewerken, wordt het zeker een geslaagd evenement voor publiek, standhouders, organisatie en de gehele middenstand van Joure. De toegang en het parkeren is gratis.

Vrij 20 aug 2010 Romantische Markt Joure 10-21 uur. Info de heer Sj. Kuindersma: Tel 06-14407979 Fax : 0513- 418840 Site www.google.nl/search?q=Romantische+Markt+Joure+2010

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Donderdag 26 aug. 2010 Verkadealbums op Zomermarkt Harlingen tijdens Visserijdagen

De traditionele Visserijdagen in Harlingen zijn dit jaar van 25 t/m 28 aug 2010. Dit jaarlijkse evenement is inmiddels uitgegroeid tot een vier dagen durend volksfeest met veel evenementen en attracties voor jong en oud. In opdracht van de Harlinger Ondernemersvereniging organiseert BENG Evenementen op donderdag 26 augustus een speciale Boeiend Harlingen Zomermarkt. Tientallen marktkramen in de gehele binnenstad liggen dan vol met de leukste, lekkerste en nieuwste Braderie aanbiedingen en in het gehele centrum klinkt veel gezellige muziek. Op deze markt zijn er ook artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd te bewonderen en te koop tegen betaalbare prijzen, zoals leuke hebbedingentjes, oude schoolplaten, zeldzame boeken en verzamelobjecten. Er is een speciale stand, waar allerlei oude Plaatjesalbums, waaronder de bekende nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse van verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp kunnen worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen. Kom verder op deze laatste editie Zomermarkt Harlingen 2010 genieten van de vele ambachtelijke producten, kleding, antiek & curiosa, modeaccessoires, sieraden, vers fruit, tassen, cd- en dvd´s, keramiek, bed- en nachtgoed, vintage, ter plaatse gerookte vis en overheerlijke poffertjes, boeken en nog vele andere hippe, nuttige, originele, fleurige, kleurige, handgemaakte spullen en artikelen. Info over het gehele feestprogramma: www.visserijdagenharlingen.nl

Do 26 aug 2010 HARLINGEN ZOMERMARKT tijdens VISSERIJDAGEN Centrum 14-21 uur. Info: BenG Evenementen, Tel. 0517-418117 Email info@BenGevenementen.nl Site www.BenGevenementen.nl